Lactobacillus Acidophilus yra svarbiausios gerosios plonosios žarnos bakterijos ir sudaro idealią aplinką tinkamam maisto virškinimui ir įsisavinimui. Mokslinė literatūra, parodė, kad ji atlieka daug kitų ir svarbių normaliai organizmo fiziologijai funkcijų. Deja, šiais laikais dėl dirbtinio maisto apdorojimo, užterštumo ir streso, dėl dažno piktnaudžiavimo antibiotikais dauguma žmonių turi menką gerūjų bakterijų kiekį "žarnyne. Todėl "gyvų" Lactobacillus Acidophilus bakterijų papildymas šiais laikais dažnai tampa labai svarbus.
Lactobacillus acidophilus priklauso bakterijų grupei, kurios dėl gebėjimo cukrų paversti pieno rūgštimi ir vandenilio peroksidu, kurie yra medžiagos, stabdančios nepageidaujamų bakterijų augimą žarnyne, vadinamos pieno bakterijomis (arba laktobacilomis).
Acidophilus vartojimas yra susijęs su virškinimo ir absorbcijos pagerėjimu, užkertant kelią dujų susidarymui, vidurių pūtimui ir pilvo pūtimui po valgio. Šiuo atžvilgiu jis skatina fermentų, tokių kaip proteazės ir lipazės, gamybą, kurios padeda virškinti baltymus ir riebalus. Viena iš žinomų jo savybių yra padėti sumažinti laktozės netoleravimą, kurį sukelia laktazės fermento trūkumas, gaminant patį fermentą.