Visorių g. 2, Vilnius
€ 1899 su PVM
x
Array
Prekės kodas: PP9526
Turimas kiekis: Prekė sandėlyje
Gamintojas: Yamamoto Nutrition
Kilmės šalis: Italija
Turite klausimų?

Yamamoto® Research Lattasi

Gerina laktozės virškinimą*

Lattasi yra maisto papildas, kuriame yra fermento laktazės su pankolio ekstraktu, tinkamas esant laktozės virškinimo sunkumams. Fermentas laktazė gerina laktozės virškinimą asmenims, kuriems sunku virškinti laktozę* (vartoti su kiekvienu laktozės turinčiu maistu).

Dažnai galite išgirsti frazę „Negaliu virškinti pieno ir pieno produktų“, o išgėrus kapučino dažnai pasitaiko „nemalonių“ kelionių į tualetą. Manoma, kad vien Italijoje 50 % gyventojų netoleruoja laktozės, nors ne visiems simptomai pasireiškia vienodai stipriai. Apklausų duomenimis, tik 1 iš 4 žmonių žino, kad netoleruoja laktozės. Laktozės netoleravimas pasireiškia iš dalies arba visiškai nesant fermento laktazės, galinčio suskaidyti laktozę į du paprastuosius cukrus - gliukozę ir galaktozę. Laktozė yra pagrindinis pieno (įskaitant karvės, ožkos, buivolės, asilo ir motinos pieną) cukrus, kuris sudaro 98 % piene esančių cukrų, o jo dariniuose - skirtingą procentinę dalį. Laktozė taip pat dažnai naudojama kaip priedas įvairiuose maisto produktuose, pavyzdžiui, tam tikruose sūdytuose mėsos gaminiuose arba kepiniuose.

Klinikinis laktozės netoleravimo vaizdas pasižymi varginančiais pilvo spazmus primenančiais skausmais, pilvo pūtimu, sunkumo pojūčiu, skrandžio paburkimu, lengvai sukeliamu viduriavimu arba vidurių užkietėjimu, kurie atsiranda gana greitai suvalgius maisto produktų, kurių sudėtyje yra laktozės. Be šių simptomų, gali pasireikšti ir bendresni simptomai, tokie kaip galvos skausmas, nuovargis, pykinimas ar bėrimas. Simptomatika skirtingiems žmonėms yra skirtinga, pasireiškia skirtingo stiprumo ir svarbos požymiai. Laktozės netoleravimą, kaip minėjome, sukelia nepakankamas laktazės kiekis plonojoje žarnoje, todėl žarnynas negali pasisavinti laktozės arba išskirti jos į paprastas ir lengvai pasisavinamas sudedamąsias dalis - gliukozę ir galaktozę.

Fiziologiškai žiūrint, suvalgytą laktozę plonojoje žarnoje veikia laktazė, kuri ją dalina tol, kol visa laktozė suskaidoma į gliukozę ir galaktozę - molekules, kurios yra virškinamos ir todėl organizmo įsisavinamos. Jei mūsų žarnyne esančios laktazės nepakanka jos darbui atlikti, kaip atsitinka tiems, kurie netoleruoja laktozės, nesuvirškinta laktozė pasiekia paskutinį virškinimo sistemos traktą - gaubtinę žarną, kur įsiterpia bakterijos, užtikrinančios laktozės fermentaciją žarnyne. Šio proceso metu susidaro atliekos - dujos (vandenilis ir metanas) ir toksinai, dėl kurių kalti erzinantys laktozės netoleravimo simptomai, pavyzdžiui, alkoholio molekulės, aldehidai, acetonai, trumpos grandinės riebalų rūgštys ir metilglioksalis. Jei šios molekulės absorbuojamos, tai sukelia erzinančius virškinimo trakto simptomus, ypač vidurių užkietėjimą, bet dažnai ir viduriavimą bei tipišką „gurguliavimą“ skrandyje su skausmais, panašiais į dieglius ar mėšlungį. Tai ypač varginantys ir kartais ribojantys reiškiniai. Tačiau yra daug veiksmingų specifinių specifinių laktazės pagrindu pagamintų maisto papildų, padedančių išspręsti šią erzinančią problemą! Vienas iš jų - „Lactase Yamamoto Research“, kuriame yra didelė laktazės koncentracija, žarnyne užtikrinanti laktozės virškinimą per trumpą laiką, todėl išvengiama pavojaus sukelti nemalonią netoleravimo simptomų bangą.

Dėl didelio fermento kiekio (15 000 FCC vienetų), kai tik 1 kapsulėje yra 150 mg laktazės, arba 15 000 FCC vienetų laktazės kapsulę reikia išgerti likus maždaug 30 minučių iki valgio, atsižvelgiant į esančios laktozės kiekį (yra specialios maistingumo lentelės).

Viena laktazės kapsulė gali suvirškinti apie 5 g laktozės, kuri atitinka, pavyzdžiui, 100 ml pieno. Naudojant pastovias dozes užtikrinamas veiksmingesnis laktazės patekimas į žarnyną, todėl galima valgyti picą ar ledus, nerizikuojant vėliau patirti nemalonių skausmų ar viduriavimo išskyrų.

Į atnaujintas produkto sudedamąsias dalis įtraukta 120 mg pankolių. Dėl savo poveikio žarnyno dujų kontrolei pankolis sąveikauja su laktazėmis, palaikydamas sveiką žarnyną.

 

Produkto aprašymas: Lactase kapsulės

Pakuotėje: 30 kapsulių
Porcijos dydis: 2 kapsulės

Vidutinė analizė (2 kapsulės):

  • Laktazė (β-galaktozidazė): 300 mg
    • Fermento aktyvumas: 30 000 FCC ALU
  • Pankolių ekstraktas (Foeniculum vulgare Mill., vaisiai): 120 mg

FCC ALU (Food Chemicals Codex) – vienetas, naudojamas laktazės aktyvumui įvertinti, rodantis, kaip efektyviai fermentas skaido laktozę.

Sudėtis:

  • Laktazė (β-galaktozidazė): 100 000 FCC ALU/g
  • Kapsulė: Glazūravimo medžiaga (hidroksipropilmetilceliuliozė), želė medžiaga (gelano guma), dažiklis (titano dioksidas)
  • Užpildas: Mikrokristalinė celiuliozė
  • Pankolių sausasis ekstraktas (Foeniculum vulgare Mill., vaisiai)
  • Suklijuojančios medžiagos: Riebalų rūgščių magnio druskos, silicio dioksidas
  • Rekomendacijos vartojimui

Laktazės papildai padeda suskaidyti laktozę, todėl yra naudingi asmenims, kurių organizmas nepasisavina laktozės. Pankolių ekstraktas papildomai palaiko virškinimą ir mažina pilvo pūtimą.

Vartojimas: gerti po 1-2 kapsules per dieną, 30 minučių prieš valgį, kurio sudėtyje yra laktozės. Tolerancija laktozei gali būti įvairi, todėl rekomenduojama kreiptis į gydytoją patarimo dėl šios medžiagos vaidmens mityboje.

Laikymo sąlygos: Laikyti sausoje, vaikams nepasiekiamoje vietoje, ne aukštesnėje nei +25ºC temperatūroje. Saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių bei drėgmės.
Įspėjimai: Netinka nėščioms ar krūtimi maitinančioms moterims, asmenims sergantiems inkstų ligomis ir asmenims iki 18 metų. Produktas neturi būti vartojamas kaip maisto pakaitalas. Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės.
Serija: žr. ant pakuotės
Geriausias iki: (pabaigos) žr. ant pakuotės
Platintojas: UAB "Papildų pasaulis", įmonės kodas: 304163396, PVM kodas: LT100009916016, Vilnius, info@papildupasaulis.lt; +37063340350

Parašyti atsiliepimą
Skambink
Rašyk