Lactobacillus Acidophilus yra bakterija, kuri taip pat paprastai vadinama "lactobacillus acidophilus" arba tiesiog "Acidophilus", kuri natūraliai atsiranda mūsų žarnyne. Lactobacillus Acidophilus yra svarbiausios "draugiškos" plonosios žarnos bakterijos ir sudaro idealią aplinką tinkamam maisto virškinimui ir įsisavinimui. Mokslinė literatūra, kuria ji gali pasigirti, parodė, kad ji atlieka daug kitų ir svarbių normaliai organizmo fiziologijai funkcijų. Deja, šiais laikais dėl dirbtinio maisto apdorojimo, užterštumo ir streso, dėl dažno ir dažnai piktnaudžiaujamo antibiotikų terapijos, dauguma žmonių turi menką draugiškų bakterijų kiekį "žarnyne. Todėl "gyvų" Lactobacillus Acidophilus bakterijų papildymas šiais laikais dažnai tampa labai svarbus.
Lactobacillus acidophilus priklauso bakterijų grupei, kurios dėl savo gebėjimo paversti cukrų į pieno rūgštį ir vandenilio peroksidą, kurios yra medžiagos, stabdančios nepageidaujamų bakterijų augimą žarnyne, vadinamos pieno bakterijomis (arba laktobacilomis). Lactobacillus dažniausiai naudoja pieno pramonė jogurto ir sūrio gamyboje (nors šiandien jų visada randama labai mažais kiekiais).
Lactobacillus Acidophilus turi daug teigiamų savybių, paremtų plačia literatūra ir dokumentuotais tyrimais, paskelbtais labiausiai akredituotuose mokslo žurnaluose. Jis laikomas žinomiausiu žarnyno probiotikų „draugu“, nes slopina kitų mikroorganizmų gamybą ir skatina daugelio proteolitinių bakterijų gaminamų toksinų pasišalinimą, būtinas vitamino B sintezei žarnyne.
Acidophilus vartojimas yra susijęs su virškinimo ir absorbcijos pagerėjimu, užkertant kelią dujų susidarymui, vidurių pūtimui ir pilvo pūtimui po valgio. Šiuo atžvilgiu jis skatina fermentų, tokių kaip proteazės ir lipazės, gamybą, kurios padeda virškinti baltymus ir riebalus. Viena iš žinomų jo savybių yra padėti sumažinti laktozės netoleravimą, kurį sukelia laktazės fermento trūkumas, gaminant patį fermentą. Jis padeda sumažinti laktozės netoleravimą, kurį sukelia laktazės fermento trūkumas, gamindamas didelį fermento kiekį, todėl padeda geriau virškinti laktozę ir taip sumažina blogo burnos kvapo, patinimų, pilvo pūtimo, mėšlungio ir skrandžio sutrikimų tikimybę. Žinomas kaip "perbalansuojantis" virškinimo trakto sistemą, jo palaikymas sumažina viduriavimo epizodus ir padeda pagerinti.
Yamamoto Reasearch Inteflor
(gerosios bakterijos kapsulėmis)
Paros dozė 1 kapsulė
Lactobacillus acidophilus 15x109 KSV*
*CFU: kolonijas formuojantys vienetai
Sudėtis: Lactobacillus acidophilus PBS066 (DSM 24936), glazūravimo medžiaga: hidroksipropilmetilceliuliozė; kukurūzų krakmolas, lipnumą reguliuojančios medžiagos: silicio dioksidas, riebalų rūgščių magnio druskos.
Vartojimas: gerti po 1 kapsulę per dieną, užsigeriant vandeniu, geriausia tarp valgymų.