Kitas galingas antioksidantas, kurį mums suteikia gamta, yra astaksantinas, natūraliai randamas raudonasis pigmentas, randamas daugelyje gyvų organizmų. Pagrindinis šaltinis yra augalinės kilmės, nes jį išskirtinai sintetina vienaląsčiai mikrodumbliai Haematococcus pluvialis kaip fotoapsauginę medžiagą savo ląstelėms ir sporoms. Tai karotinoidas, priklausantis ksantofilų klasei, atsakingas už būdingą kai kurių žuvų, įskaitant lašišą ir vėžiagyvius, spalvą. Šie gyvūnai negali pasigaminti šio pigmento ir įnešti jo per savo mitybą per zooplaktoną, kuris savo ruožtu kaupia jį iš mikrodumblių. Kitas natūralios gamybos šaltinis yra mielių xathophyllomyces dendrorhous fermentacija arba pigmento ekstrahavimas iš vėžiagyvių šalutinių produktų, tokių kaip visada populiarūs Antarkties kriliai, tačiau turtingiausias astaksantino šaltinis, kaupiantis jį lipidų pūslelėse būtent tam, kad. Apsaugos nuo UV spindulių sukuriamų laisvųjų radikalų saulės poveikio metu tikslas išlieka mikrodumbliai Haematococcus pluvialis.
Pavyzdžiui, lašišoje astaksantinas apsaugo žuvį, kurios riebaluose gausu lengvai oksiduojamų Omega-3, būtent nuo oksidacinio streso žalos. Be šios apsaugos lašiša negalėtų atlaikyti didžiulio oksidacinio atakos, atsirandančios dauginimuisi būtino judėjimo prieš srovę metu. Tai yra tas pats oksidacinis stresas, kuris atsiranda tiems, kurie sportuoja.
Gamtoje yra elementų, kurie dėl savo ypatingos molekulinės struktūros yra dešimtis (jei ne šimtus) kartų galingesni už daugelį kitų geriau žinomų antioksidantų, ir vienas iš jų yra astaksantinas, absoliutus gamtos antioksidantas.
Astaksantinas, kaip dabar įrodė daugybė mokslinių tyrimų, yra vienas geriausiai žinomų antioksidantų iki šiol. Jo nauda mūsų kūnui plečiasi įvairiais būdais. Kaip antioksidantas, jis yra 500 kartų veiksmingesnis už vitaminą E, 800 kartų galingesnis už kofermentą Q10 ir 6000 kartų už įprastą vitaminą C.
Reikėtų pažymėti, kad sintetinis astaksantinas nėra toks veiksmingas kaip astaksantinas iš natūralių šaltinių ir taip pat gali sukelti tam tikrą diskomfortą. Tiesą sakant, natūralus astaksantinas, kurį pasirinkome savo gaminiui, yra AstaZine® Natural Astaxanthin (iš AstaZine® Group), gaunamas iš dumblių, taip pat neturintis jodo, neturi ypatingų kontraindikacijų, o gautas iš vėžiagyvių, pvz. kriliai, gali sukelti tam tikrų reakcijų tiems, kurie yra jautrūs vėžiagyviams.
AstaZine® Natural Astaxanthin, yra labiausiai ištirta ir sertifikuota astaksantino versija pasaulyje, naudojant geriausią mikrodumblių auginimo, ekstrahavimo ir gryninimo procesą. AstaZine® atlikta 50 tyrimų su žmonėmis, įskaitant 23 dvigubai aklus, kuriuose dalyvavo daugiau nei 1400 dalyvių, trukusių nuo 2 savaičių iki 6 mėnesių, kur buvo paskelbtas jo veiksmingumas, saugumas ir puikus toleravimas, be reikšmingo šalutinio poveikio.
Yamamoto Nutrition Astaxantina AstaZine® 30 kaps
Porcijos dydis: 1 kaps
Porcijų kiekis: 30
Astaxantino 4 mg
Sudėtis: Tūrinės medžiagos: celiuliozė, dikalcio fosfatas; Kapsulė (želatina), astaksantinas AstaZine (iš Haematotococcus pluvialis Flotow, talis), lipnumą reguliuojančios medžiagos: riebalų rūgščių magnio druskos, silicio dioksidas.
Dozavimas: gerti po vieną kapsulę per dieną, užsigeriant vandeniu.