Visorių g. 2, Vilnius
€ 1990 su PVM
x
Array
Prekės kodas: PP7091
Turimas kiekis: Prekė sandėlyje
Gamintojas: Yamamoto Nutrition
Kilmės šalis: Italija
Turite klausimų?
Brangieji elementai, tikri sveikatos „apsaugai“, cholinas ir inozitolis, veikiantys sinergiškai, yra pagrindiniai lecitino elementai, medžiaga, kuri palaiko riebalus tirpale kraujyje ir kituose organiniuose skysčiuose, padeda organizmui kontroliuoti fiziologinį ir kraujo cholesterolio bei trigliceridų kiekį. . Cholinas ir inozitolis yra mikroelementai, palankūs normaliai kepenų funkcijai, užkertantys kelią plačiai paplitusiems sutrikimams, pvz., kepenų riebalų kaupimuisi arba suriebėjusioms kepenims. Kepenų steatozė, paprastai žinoma kaip „riebiosios kepenys“, atsiranda, kai esami riebalai superfiziologiškai kaupiasi kepenų audinio ląstelėse. Italijoje šia liga serga 25 % gyventojų ir ji yra dažniausia ir didėjanti kepenų problema, taip pat tarp kūdikių. Iš esmės agentai, atsakingi už steatozės atsiradimą, veikia slopindami ląstelių baltymų, sudarančių lipoproteinus, sintezę, taip neleisdami kepenims išpilti į kraują trigliceridus, kurie taip kaupiasi, o tai gali turėti „tylių“, bet galimų rimtų pasekmių.
 
Kepenų steatozę gali sukelti įvairios priežastys, pavyzdžiui, maistinė steatozė, kurią sukelia hiperlipidinė, hipoproteininė ar metionino bei cholino dieta, kurios yra būtinos struktūrinių riebalų (fosfolipidų) biosintezei vietoj rezervinių riebalų (trigliceridų); Tiesą sakant, per daug riebalų turinčių maisto produktų kepenys negali pašalinti, todėl jie kaupiasi ir sukelia steatozę. Tačiau tai dar ne viskas: paprastų cukrų, tokių kaip fruktozė, perteklius gali turėti neigiamos įtakos šiam sutrikimui, ypač jauniems žmonėms ir vaikams. Maisto pramonė tiekia daug fruktozės turinčio maisto: daug fruktozės turinčio kukurūzų sirupo, saldintų gėrimų, saldainių ir pramoninių užkandžių bei rafinuotų maisto produktų ir kt.; vis dėlto verta prisiminti, kad šios rūšies cukrus taip pat natūraliai randamas vaisiuose, įprastose vaisių ir medaus sultyse. Atsižvelgiant į tai, kad ląstelės nenaudoja fruktozės energijai gaminti, 100 % mūsų suvartojamos fruktozės metabolizuojama kepenyse, kurios paverčia ją riebalų rūgštimis, MTL cholesteroliu ir trigliceridais, kurie vėliau saugomi kaip kūno riebalai. Tai paaiškina, kodėl po fruktozės pertekliaus, patenkančio į kepenis, susidaro kepenų riebalai, t. y. nealkoholinė kepenų steatozė (NAFLD), dažniausia ne tik Italijos vaikų kepenų liga, bet ir būdinga visam Vakarų pasauliui, ir šiuo metu pripažįstama kaip nealkoholinė kepenų liga. įspėjimas apie kepenų metabolinį sindromą: būklė, kuri apima daugybę veiksnių, tokių kaip nutukimas, hiperglikemija, hipertenzija, padidina diabeto ir širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Kepenų steatozė taip pat gali pasireikšti esant kitoms sąlygoms, tokioms kaip antsvoris, nutukimas, didelis cholesterolio kiekis ir didelis trigliceridų kiekis, taip pat diabetas, metabolinis sindromas su atsparumu insulinui, lipoproteinų trūkumas, netinkama mityba, hepatitas C, piktnaudžiavimas alkoholiu ir per didelis kai kurių rūšių vaistų vartojimas. pvz., estrogenai ar kortikosteroidai.
 
Cholinas ir inozitolis yra pagrindinės fosfatidilcholino ir fosfatidilinozitolio sudedamosios dalys, kurios savo ruožtu prisideda prie lipoproteinų, riebalų ir cholesterolio pernešėjų kraujyje sintezės. Jų trūkumas turi įtakos šių „nešiklių“ (nešiklių), ty MTL ir VLDL, buvimui, todėl skatinamas riebalų kaupimasis kepenyse.

Cholinas (vitaminas B7) yra esminis mikroelementas, kuris vaidina pagrindinį vaidmenį su fosfolipidais ir acetilcholinu, svarbiu neuromediatoriumi. Cholinas prisideda prie fiziologinės kepenų funkcijos palaikymo, nes jam suteikiama „lipotropinė“ galia užkirsti kelią lipidų nuosėdoms kepenyse.
 
Kepenys pašalina riebalus dėl dviejų lipoproteinų, ty VLDL ir MTL, kurie savo ruožtu yra sudaryti iš baltymų ir fosfolipidų, tarp kurių pagrindinis fosfolipidas yra fosfatidilcholinas. Tai išreiškia cholino, fosfatifdilcholino pirmtako, leidžiančio riebalams transportuoti iš kepenų į raumenis ir riebalinį audinį, svarbą. Apskritai, cholinas prisideda prie sveikos kepenų funkcijos palaikymo, nes priklauso medžiagų grupei, vadinamai „lipotrofais“, skirtai užkirsti kelią lipidų nuosėdoms kepenyse. Be to, jis būtinas pagrindinių ląstelių membranų komponentų (fosfolipidų) ir acetilcholino, svarbios medžiagos, dalyvaujančios kaip neuromediatorius daugelyje smegenų ir pažinimo procesų, susidarymui. Kai kurie tyrimai taip pat parodė galimą ryšį tarp dietos, kurioje gausu cholino, ir smegenų vystymosi prenataliniu laikotarpiu, o tai teigiamai veikia pažinimo funkcijas ir atmintį.
 
Be to, cholinas taip pat turi svarbių neuroprotekcinių, antioksidacinių ir apsauginių savybių širdžiai, neutralizuodamas žalingą homocisteino poveikį širdies ir kraujagyslių sistemai ir palaikydamas nervų funkciją.

Mūsų pateiktame papildyme randame vitamino B7, kuris yra sinergiškai sujungtas su inozitoliu, nes jis yra pagrindinis lecitino komponentas, būtinas naudojant riebalus ir cholesterolį.
Yamamoto Nutrition Cholinas ir inositolis 60 kaps
  • Cholino bitartratas 250 mg
  • iš kurių cholino  102,5 mg
  • Inozitolis 250 m
Sudėtis: inozitolis, cholino bitartratas, užpildai: celiuliozė, dikalcio fosfatas; kapsulė (želatina), lipnumą reguliuojančios medžiagos: silicio dioksidas, riebalų rūgščių magnio druskos; spalva: E171.
Vartojimas: gerti po 1 kapsulę per dieną, užsigeriant vandeniu.
 

Laikymo sąlygos: Laikyti sausoje, vaikams nepasiekiamoje vietoje, ne aukštesnėje nei +25ºC temperatūroje. Saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių bei drėgmės.
Įspėjimai: Netinka nėščioms ar krūtimi maitinančioms moterims, asmenims sergantiems inkstų ligomis ir asmenims iki 18 metų. Produktas neturi būti vartojamas kaip maisto pakaitalas. Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės.
Serija: žr. ant pakuotės
Geriausias iki: (pabaigos) žr. ant pakuotės
Platintojas: UAB "Papildų pasaulis", įmonės kodas: 304163396, PVM kodas: LT100009916016, Vilnius, info@papildupasaulis.lt; +37063340350

Parašyti atsiliepimą
Skambink
Rašyk