Vitamina C yra maisto papildas, kurio pagrindą sudaro vitaminas C. Vitaminas C * prisideda prie fiziologinės imuninės sistemos funkcijos, ** prie ląstelių apsaugos nuo oksidacinio streso ir *** prie pavargimo ir nuovargio mažinimo.
Vitaminas C, dar vadinamas askorbo rūgštimi, yra vienas svarbiausių ir būtiniausių mūsų organizmui vandenyje tirpių vitaminų, kurio negalime kaupti, todėl jį būtina vartoti su maistu. Vertingasis vitaminas C įsisavinamas žarnyne ir paskui paskirstomas į įvairius organus ir rajonus, kur gali atlikti daugybę savo funkcijų.
Iš įvairių savybių, kuriomis pasižymi vitaminas C, neabejotinai reikėtų pabrėžti jo antioksidacinę galią, kuri suteikia jam apsauginį poveikį nuo oksidacinio streso, laisvųjų radikalų ir ląstelių senėjimo apskritai, taip pat regeneruoja kitas antioksidacinio poveikio molekules (pvz., vitaminą E ir glutationą).
Jis taip pat dalyvauja daugelyje fiziologinių mechanizmų:
jis yra daugelio fermentinių reakcijų, susijusių su kolageno, labai svarbaus įvairių kūno audinių (pvz., odos, kaulų, raiščių, raumenų, kraujagyslių ir kt.), įvairių neurotransmiterių, įskaitant dopaminą ir noradrenaliną, tulžies rūgščių, karnitino ir steroidinių hormonų sinteze, kofaktorius;
atlieka pagrindinę funkciją, palaikydamas imuninę sistemą ir stiprindamas mūsų natūralią gynybą. Monocitai ir neutrofilai - ląstelės, kurios yra svarbiausios imuninei sistemai, dėl didelio vitamino C kiekio yra „apsaugotos“ nuo radikalų daromos žalos ir gali blokuoti NF-kB (transkripcijos faktoriaus, atsakingo už uždegiminę kaskadą) aktyvavimą bei migruoti į infekcijos vietas, kur atlieka savo funkciją. Limfocitams vitaminas C suteikia galimybę tinkamai diferencijuotis, bręsti ir veikti;
jis atlieka svarbų vaidmenį žarnyne pasisavinant sunkiau pasisavinamą „neheminę“ geležį (augalinės kilmės) ir dalyvauja raudonųjų kraujo kūnelių, atsakingų už tinkamą organizmo aprūpinimą deguonimi, sintezėje;
nikelio, švino, kadmio) toksiškumą ir slopina kancerogeninių junginių, tokių kaip nitrozaminai, kurių poveikį patiriame ir (arba) su kuriais susiduriame, sintezę.
Taigi akivaizdu, kad dėl daugybės savo savybių vitaminas C yra ypač naudingas palaikant odos sveikatą, stabdant jos senėjimą, kovojant su per didelėmis raukšlėmis ir sausa oda, saugant mus nuo UV spindulių žalos, užkertant kelią sezoniniams negalavimams ir infekcijoms bei remiant kovą su jais, taip pat kovojant su geležies stokos anemija ir įvairiais kitais su jos trūkumu susijusiais sutrikimais.
Kodėl naudinga užkirsti kelią šiam trūkumui, jei jo galime gauti su įvairiais maisto produktais, pavyzdžiui, vaisiais ir daržovėmis? Gerai žinoma, kaip lengvai ši molekulė nyksta ruošiant ar verdant maistą (iš tiesų ji vadinama termolabilia), nes yra labai jautri šviesai, karščiui, taigi ir laikymo procesams. Be to, reikėtų atsižvelgti ir į tai, kad šiuolaikiniame žemės ūkyje šio vitamino kiekis vaisiuose ir daržovėse vis labiau mažėja dėl įvairių veiksnių, pavyzdžiui, intensyvaus ūkininkavimo, pesticidų naudojimo ir taršos.
Privalumai mūsų papildas
Kodėl verta rinktis vitaminą C:
-
1000 mg vitamino C vienoje paros dozėje;
-
Apsaugo ląsteles nuo oksidacinio streso;
-
Padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį;
-
Naudingas normaliai imuninės sistemos veiklai.
Yamamoto Nutrition Vitamin C 30 pak.
Vitaminas C pakeliais su skoniu (apelsinų) ir saldikliu (sukraloze)
Grynasis kiekis – 150g. (30 porc). Porcija – 1 pakelis
Porcijos sudėtis:
Vitaminas C 1000 mg. 1250% RPN
Sudedamosios dalys:
L-askorbo rūgštis (vitaminas C), emulsiklis: mikrokristalinė celiuliozė, lipnumą reguliuojančios medžiagos: silicio dioksidas, magnio stearatas.
Vartojimas: gerti 1 tabletę per dieną valgio metu užgeriant dideliu kiekiu vandens.
Alergenai: Sudėtyje gali būti aptinkami sojos, pieno, kiaušinių, kviečių, kiautuotojų vėžiagyvių pėdsakai, riešutų
Įspėjimai: netinka nėščioms ar krūtimi maitinančioms moterims ir asmenims iki 18 metų prieš vartojant pasikonsultuoti su mitybos specialistu. Maisto papildas neturi būti vartojamas kaip maisto pakaitalas. Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės.
Geriausias iki (termino pabaigos): geriausias vartoti iki termino, nurodyto ant pakuotės šono arba jos apačioje.
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, tamsioje ir vaikams nepasiekiamoje vietoje.
Gamintojas: Yamamoto Nutrition®, kilmės šalis Italija.
Platintojas: UAB "Papildų pasaulis", įmonės kodas: 304163396, PVM kodas: LT100009916016,
Adresas: Visorių g 2, Vilnius, info@papildupasaulis.lt; +37063340350